Ventilatie

Ventilatie in huis zorgt voor een gezond binnenklimaat

Het nut van ventilatie in huis wordt vaak onderschat. Vervuilde ventilatiesystemen kunnen zelfs ziekmakend zijn. Een goed onderhouden ventilatiesysteem voert vervuilde lucht af en voert verse buitenlucht aan. Wanneer de kanalen vies, of filters verstopt zijn, dan komen de schadelijke stoffen in de kanalen met de verse lucht mee. Dit doet uw gezondheid geen goed. Zorg er dus voor dat u uw ventilatiesysteem goed laat onderhouden. Wij maken voor particulieren hoofdzakelijk gebruik van ventilatieboxen van Itho-Daalderop.

Ventilatiebox_montage_sh_242511238_web 900

Mechanische ventilatie en geld besparen

Bij mechanische ventilatie wordt er via kanalen in huis lucht afgevoerd. Via de roosters bij uw kozijnen wordt automatisch, door de ontstane onderdruk, verse lucht het huis ingezogen. Is uw mechanische ventilatie verouderd, dan kunt u geld besparen. Als uw ventilatiesysteem namelijk op wisselstroom is aangesloten, dan is het aan te raden om deze te laten vervangen door een systeem dat op gelijkstroom draait. Deze gelijkstroom ventilatieboxen zijn veel energiezuiniger dan de wisselstroom systemen.

Balansventilatie en onderhoud

Heeft u een balansventilatiesysteem, dan is onderhoud heel belangrijk. Balansventilatie heeft een WTW box (WarmteTerugWinning) en via een kruiswisselaar wordt de aangezogen buitenlucht voorverwarmd met de warme uitgaande lucht. Hier bespaart u veel energie mee, omdat de inkomende lucht wordt voorverwarmd. Door dit principe hebben met name balansventilatiesystemen regelmatig onderhoud nodig.

Zakelijk

Voor zakelijke gebruikers vervangen en installeren wij volledige ventilatiesystemen. Wij berekenen de benodigde luchtstromen zelf en passen onze systemen vaak toe in kantoorpanden, showrooms en zelfs horecagelegenheden. Voor zakelijke afnemers maken wij gebruik van ventilatiesystemen van System Air.

Heeft u een vragen?

Wilt u meer weten over ventilatiesystemen en het onderhoud er van?

Onze showroom is alleen op afspraak geopend.